ساخت و توسعه

پهپادها امروزه در صنایعی همچون نظامی، تجاری، کشاورزی و دیگر صنعت‌های مهم جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. این پرنده‌های هدایت پذیر از راه دور با تکیه بر توان اجرای عملیات در تمام طول شبانه روز، در مناطق دور و نزدیک، تمام شرایط آب و هوایی و امکان هدایت آنها از راه دور و یا برنامه ریزی خودکار توانسته اند با صنعت های مهم ادغام شوند. شرکت آسمان سرخ آدینه با طراحی و ساخت پهپادهای آسا 1 و آسا 2 توانسته با مدل های دقیق و قدرتمند خارجی رقابت کند.

سیستم ها و زیرسیستم‌های پهپادی آسا علاوه بر جایگزین مناسب نمونه های خارجی، مشکلات تعمیر و نگهداری و هزینه های متناسب با آن را نیز کاهش داده است. حال با توجه به پیشرفت پهپادها در تمامی صنایع، تیم طراحی ،ساخت آسا قادر به ارائه خدمات ساخت، توسعه و طراحی انواع پهپاد‌ها با توجه به نیاز هر صنعت در زمینه های توضیح داده شده است.

آیرودینامیکی

شبیه سازی حل معادلات حاکم بر پدیده خاص فیزیکی (آیرودینامیک، سازه، انتقال حرارت و…) با استفاده از روش‌های عددی به کمک کامپوتر است. این روش دارای سرعت مطلوب، هزینه کمتر، عدم محدودیت‌های آزمایشی و قدرت پیش بینی بالایی است.

تمرکز آیرودینامیک بر تعامل هوا و بدنه اجسام است. نیاز هر جسم پرنده‌ای جهت افزایش بازدهی آن، هندسه مطلوب است. در شبیه سازی آیرودینامیکی، جریان اطراف جسم، جهت پایداری و راندمان بیشتر مورد بررسی قرار می‌گیرد. شناخت جریان‌ها، روش حل‌ها و شرایط محیطی در شبیه سازی آیرودینامیکی نقش مهمی ایفا می‌کنند. از جمله نرم افزارهای معروف شبیه سازی آیرودینامیک میتوان Fluent را معرفی کرد.

 تیم تخصصی آسا با تجربه کافی قادر به انجام تمامی شبیه سازی‌های آیرودینامیکی مورد نیاز یک وسیله پرنده است. پردازش سریع با سیستم‌های مناسب، دقت و قدرت کافی باعث شده تا نتایج خروجی علاوه بر درصد خطای ناچیز، قابلیت اطمینان بالایی نیز داشته باشند.

سازه

مسئله مدل‌سازی در علوم مهندسی، نیازمند ابزار تحلیلی مناسبی است که بتواند ضمن غلبه بر عدم قطعیت‌ها، پیش‌بینی قابل اعتمادی از رفتار حاکم بر مسائل را ارائه دهد. برای مدل‌سازی عددی تغییر شکل و رفتار شکست مواد، درک خوبی از مکانیزم‌های اساسی فیزیکی مورد نیاز است. در علوم مهندسی یکی از مهمترین قسمت‌ها، تشخیص رفتار پدیده و مدلسازی آن با اصول ساده فیزیک و ریاضی است. به نحوی که بتوان همان تغییر رفتار را در رفتار واقعی پدیده مهندسی نیز مشاهده نمود.

تحلیل و شبیه سازی مسائلی همچون تورق (Foliation) و رشد ترک در مواد کامپوزیتی و غیر کامپوزیتی در این حوزه به طور کامل شبیه سازی می شود. این امر سبب می‌شود تا اثرات مکانیکی، انتقال حرارتی و سایر پارامترهای موثر در تولید یک قطعه با کیفیت بالا، با دقت ارزیابی شود. مهندسان با شناخت کامل از مواد کاربردی در صنعت هوافضا، با استفاده از نرم افزارهایی همچون Abaqus، Solid Work, Ansys و… قادر به طراحی، شبیه سازی و تحلیل سازه‌ای طرح‌های پیشنهادی شما هستند. تجربه کافی و کاربردی تیم ما باعث شده تا علاوه بر افزایش سرعت پیشرفت پروژه، هزینه‌های اضافی در روند شبیه‌سازی‌ها نیز کاهش یابند.

نرم افزار در حلقه (Software In The Loop)

نرم افزار در حلقه شاخه‌ای از شبیه سازی بدون درگیر بودن سخت افزارها است. این شبیه سازی با استفاده از یک کامپیوتر قدرتمند و اطلاعات داخلی (نرم افزاری) طرح اصلی اجرا می‌شود. در شبیه سازی نرم افزار در حلقه تمامی اطلاعات اولیه با توجه به شرایط مورد نیاز به اولین ورودی (کد ورودی) داده می‌شود. سپس اطلاعات در حلقه‌های متفاوت (همچون حلقه اصلاح سطوح کنترلی) اجرا شده و تمامی اطلاعات نهایی را لحظه به لحظه در اختیار شما قرار می‌دهد. این اطلاعات می‌تواند قابلیت اطمینانی از نرم افزارها و کدهای نوشته شده برای هر قسمت را به شما ارائه دهد.

این شبیه سازی علاوه بر هزینه کم، نیازی به ساخت نمونه نهایی و سخت افزاری ندارد. این اطلاعات تنها به صورت نرم افزاری بوده و هیچ شرایط محیطی در آن دخیل نیست. مشکلات مغناطیسی و سخت افزاری نیز مورد آزمایش قرار نمی‌گیرند و تنها تمامی این شبیه‌سازی‌ها و پردازش‌ها توسط کامپوتر و کدهای نوشته شده صورت می‌گیرد.

هدایت ناوبری

ناوبری دانش هدایت و راهیابی وسایل نقلیه بین دو نقطه‌ است. به طور خاص این هدایت بیشتر در مورد هواپیما و کشتی بین دو نقطه بر روی کره زمین است. هرچند که فضاپیماها نیز از سامانه‌های مشابه استفاده می‌کنند. هدایت و ناوبری یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین اصول شبیه سازی و ساخت وسائل پرنده است. یک سیستم قدرتمند و بدون خطا در هدایت و ناوبری یک وسیله پرنده می‌تواند علاوه بر کاهش خسارات احتمالی، بازدهی عملیاتی آن را بهینه سازد. دقت اطلاعات قابل ثبت، میزان کنترل پذیری یک پهپاد و فرآیند کنترل از راه دور آن متناسب با روند طراحی، شبیه سازی و ساخت یک سیستم هدایت و ناوبری است.

این شبیه سازی با استفاده از نرم افزارهایی همچون Gazebo انجام می‌شود که آزمایش سریع الگوریتم‌ها، محاسبات فیزیکی و تولید داده‌های سنسورها و هوش مصنوعی را با استفاده از سناریوهای واقع‌گرایانه ارائه میدهد. تیم آسا با  تخصص کافی در زمینه کدنویسی و شبیه سازی قادر به ارائه یک برنامه جامع و کامل از چگونگی انجام پروژه پیشنهادی شما قبل از ساخت نهایی خواهد بود. این مهم باعث شده تا هرگونه عیب‎یابی و خطا، بعد از ساخت نهایی به حداقل رسیده و بازدهی حداکثری در پروژه صورت گیرد.

سخت افزار در حلقه (Hardware In The Loop)

HIL Testing

در واقع شبیه سازی سخت افزار در حلقه، به قراردادن یک یا چند زیر سیستم از یک سامانه به صورت سخت افزار واقعی در حلقه شبیه سازی مربوط می‌شود. مزیت عمده این روش این است که بدون نیاز به ساخت تمام اجزای سیستم، می‌توان سیستم کنترل را در شرایطی تا حد امکان واقعی مورد آزمایش قرار داد. در شبیه سازی سخت افزار در حلقه تمامی زیر سیستم‌ها همچون سیستم سطوح کنترلی مورد آزمایش قرار می‌گیرند. به طور کلی در این شبیه‌سازی در زیر سیستم‌ها، سخت افزارهای کاربردی استفاده شده است. نتایج شبیه‌سازی به عملکرد واقعی سیستم نزدیکتر خواهد بود و در نتیجه می‌توان از ریسک و هزینه آزمایش‌هایی که ممکن است ناموفق باشند، جلوگیری کرد.

در شبیه سازی سخت افزار در حلقه، به منظور تست دقیق عملکرد سیستم در شرایط نزدیک به واقعیت، لازم است شرایطی تا حد امکان برای هر زیر سیستم به صورت واقعی (شرایطی همچون دما، لرزش ها و…) شبیه سازی شود. با توجه به اهمیت کاهش هزینه‌ها در روند شبیه سازی و ساخت، میتوان گفت تست HIL نیازمند قطعات سخت افزاری بوده و نسبت به تست نرم افزار در حلقه دارای هزینه بیشتری است. اما این هزینه بسیار کمتر از انجام تست‌های میدانی و خسارات ناشی از آن خواهد بود.

میز دو و سه درجه آزادی

هواپیما به عنوان یک جسم در فضا دارای شش درجه آزادی است. که شامل سه درجه آزادی انتقالی و سه درجه آزادی دورانی می­‌شود. شبیه­‌سازها جهت آموزش، آزمایش و شبیه­‌سازی در زمینه‏‌های مختلف تحقیقاتی و صنعتی استفاده می‌شوند. این شبیه‌سازها با تعداد مختلفی از درجه آزادی ساخته می‌‏شوند. سنسورهای مبتنی بر اینرسی (inertial sensor) و شتاب‌سنج‏‌های زاویه‌‏ای (angular accelerometer)، از مهم‌ترین اجزای هواپیماها هستند که باید تحت تست قرار گرفته، تا قبل از پرواز، عملکرد آنها مورد بررسی قرار گیرد.

آزمایش‏های سخت افزار در حلقه (HIL: Hardware in the loop) بستر عملیاتی خوبی را جهت تست زیر سیستم‌های مختلف سامانه‏‌های هوایی و فضایی فراهم می‏‌آورند. به همین جهت، شبیه‌سازهای دو و سه درجه آزادی برای تست تجهیزات و سنسورهای ژیروسکوپی و سیستم‌های ناوبری استفاده می‌‏شوند. چرخش این میزها در جهت‌های Pitch، Roll و Yaw بر اساس نیاز و با دقت‌های بالا انجام می‏‌شود. ارتباط میان اپراتور و وسیله پرنده و همچنین تعریف زوایا، سرعت‏‌ها و شتاب حرکتی محورها، میزان خطای مجاز سنسور تحت تست و… توسط کامپیوتر و نرم‌افزار انجام می‌شود.

از دیگر مشخصات این میزها نمایش خطا، نمایش گرافیکی و عددی موقعیت محورها، خروجی سنسور تحت تست و رسم آنلاین نمودارها است. تیم آسا با افرادی با تجربه و متخصص از دانشگاه‌های برتری همچون شریف و امیرکبیر با دارا بودن سیستم‌های پیشرفته همچون میز دو و سه درجه آزادی قادر به انجام تست و تحلیل تمامی اطلاعات خروجی از این تست‌ها است.

میز دو و سه درجه آزادی

تونل باد

تست تونل باد

شبیه ساز تونل باد در وهله اول برای تست آیرودینامیکی و تجسم جریان‌های اطراف یک جسم استفاده می­‌گردد. شبیه ساز تونل باد می‌تواند با بهینه کردن لیفت و درگ، افزایش سرعت نهایی برای اتومبیل، ساختمان‌ها و به طور پیشرفته و کارآمد در صنایع هوایی و عملیات ساخت به روند طراحی و مهندسی کمک کند. با این حال آزمایش کردن در تونل باد نیازمند ساخت نمونه‌های اولیه، افزایش زمان ساخت و هزینه‌های اجرایی همراه است و گاهی با شبیه‌سازی CFD نیز همراه می‌گردد.

مهندسان تیم آسمان سرخ آدینه با شناخت کامل از انواع جریان‌های آرام و آشفته، چگونگی تغییر ساختاری طرح جهت افزایش راندمان آیرودینامیکی و تسلط بر تحلیل‌های آیرودینامیکی قادر به ارائه مدلی کامل و پر بازده جهت مسائل مهمی همچون افزایش برد پروازی، کاهش مصرف سوخت یا باتری، بهینه سازی ابعاد و غیره هستند.

تست سازه

شناخت رفتار مکانیکی همواره گامی مهم در طراحی، تحلیل و بهبود مکانیزم سازه‌ها به ویژه سازه‌های هوایی است. با توجه به بارگذاری‌های آیرودینامیکی جریان بر سازه‌های هوایی، شناخت و تحلیل رفتار این‌ سازه‌ها تحت بارگذاری‌های کششی، خمشی و فشاری همواره بخش مهمی از طراحی این سازه‌ها را شامل می‌گردد.

1. تست کشش: با توجه به این که طیف وسیعی از سازه‎‌های مکانیکی در بخشی از چرخه بارگذاری خود تحت تاثیر نیروهای کششی قرار می‌گیرند، شناخت رفتار سازه در این نوع بارگذاری‌ بخش مهمی از طراحی را تشکیل می‌دهد. در این راستا انجام تست‌ کشش با ارائه مشخصات کششی سازه همچون مدول الاستیسیته، تنش تسلیم و تنش نهایی گامی موثر در شناخت رفتار کششی سازه‌ی مورد بررسی می‌باشد.

2. تست خمش سه نقطه و چهارنقطه‌ای: علاوه بر بارگذاری کششی، بارگذاری‌ خمشی نیز بخش قابل توجهی از بارگذاری‌های اعمالی به سازه‌ها را تشکیل می‌دهد. دو تست خمش سه نقطه و چهار نقطه‌ای به عنوان رایج‌ترین تست‌ها برای شناخت رفتار خمشی سازه، معرفی می‌گردند.

3. تست کمانش: این تست به منظور شناخت بار بحرانی و رفتار کمانشی سازه انجام شده و نتایج حاصل از آن در تحلیل و طراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. رسم نمودارهای تنش و کرنش تحت بارگذاری فشاری از اصلی‌ترین خروجی‌های حاصل از تست کمانش می باشد.

شرکت آسا با بهره‌مندی از مهارت دانش‌آموختگان این حوزه، ضمن ارائه مشاوره حرفه‌ای، تمامی خدمات مرتبط با تست‌های این حوزه را به متقاضیان ارائه میدهد.

تست سازه پهپاد

تست پرواز

تست پرواز

با وجود تست‌های زمینی و کارگاهی متعددی که میتوانند تمامی شرایط را شبیه سازی کنند اما همچنان نیاز به تست‌های میدانی و پروازی وجود دارد. دلایلی از جمله هزینه بسیار بالا جهت شبیه سازی کامل، دقیق تست‌های غیر پروازی و تست و بررسی سیستم‌ها و زیر سیستم‌ها در شرایط غیر طبیعی وجود دارد که تست‌های پروازی را از تست‌های غیر پروازی دقیق مناسب‌تر می‌سازد.

تست‌های میدانی در چهار زیر شاخه خلاصه می‌شوند:

  • تست های تحقیقاتی که جهت بررسی و ارزیابی طراحی های جدید انجام میشود.
  • تست های توسعه ای که به طور کلی جهت تعیین ویژگی های محصول توسعه یافته و حل مشکلات قبلی محصول انجام میشود و به محصول دیدی صنعتی میدهد.
  • تست های اثباتی که جهت اثبات ویژگی های مدعی شده برای طرح انجام میشود.
  • تست هایی که جهت اخذ گواهینامه انجام میشوند.

تیم پروازی آسا با در اختیار داشتن خلبان های حرفه ای و با تجربه، از طرف دیگر با ساخت هواپیماهای آسا، تست پرواز و انجام پروژه های عملیاتی متعدد و سابقه درخشان در این زمینه قادر به انجام تمامی تست های پروازی است.

لیزر کات

laser cutting

لیزر کات یا برش لیزر یکی از فناوری‌های جذاب و نسبتا جدید برشکاری است که به دلیل محبوبیت آن در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. گستره کاربرد این نکنولوژی وسیع است. طوری که از این روش برای برش طیف وسیعی از فلزات، سرامیک‌ها و پلاستیک‌ها گرفته تا موادی مثل چوب، کاغذ و حتی چرم استفاده می‌شود. این ماشین‌ها برای کارخانه‌های سخت افزاری برای ساخت سریع و ارزان نمونه‌های اولیه استفاده زیادی دارد.

صنعت هوافضا صنعت بزرگی است که در آن فرآیند برش لیزر به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. تفاوت صنعت هوافضا در این است که بیشتر قطعات در مقیاس بسیار بزرگتری انجام می‌شود و محصولات تولیدی باید فشار بیشتری را تحمل کنند. با توجه به این نکته، فرایندهای درگیر باید دقیق‌تر و قابل اطمینان‌تر باشند. به همین دلیل برش لیزری کاربرد گسترده‌ای پیدا می‌کند.

از آنجا که صنعت هوافضا به طور فزاینده‌ای محبوب و تجاری شده است، به دنبال راه‌هایی برای اقتصاد و دسترسی بیشتر این صنعت به سراسر جهان هستند. بسیاری از اجزا باید شرایط سخت یا شدید مربوط به سایش، خوردگی، دما و عملکرد الکتریکی را داشته باشند. یکی از سودمندترین روش‌های معرفی گسترده برش لیزر در سراسر این صنعت است.

CNC

با پیشرفت تکنولوژی و نیاز روز افزون به افزایش کیفیت و دقت اجزای ساخته شده، استفاده از دستگاه‌های به روز و پیشرفته امری اجتناب ناپذیر است. هر چقدر قطعات ساخته و مونتاژ شده کیفیت و دقت بالاتری داشته باشند، استفاده از دستگاه‌های CNC پیشرفته، بیشتر احساس می‌شود.

یکی از مهمترین پارامترهای ساخت هر مجموعه، فرایند برش و قطعه زنی بوده که ابتدایی‌ترین مرحله ساخت است. هر چقدر خطا در این مرحله بیشتر باشد کیفیت و دقت قطعه ساخته شده پایین‌تر می‌آید. بنابراین استفاده از دستگاه برش لیزر CNC یکی از بهترین راه حل‌های مورد نیاز در این مرحله می‌باشد. دستگاه برش لیزر CNC هم دقت و کیفیت بالا دارد و هم زمان لازم برای برش قطعات آهنی، غیر آهنی و بطور کلی هر نوع آلیاژ فلزی را بشدت کاهش می‌دهد.

تولید کنندگان پهپاد از ماشین کاری CNC برای ساخت اجزای مختلفی از سامانه‌ها و زیرسامانه‌های هوافضایی استفاده می‌کنند. از آنجا که یک نقص می‌تواند منجر به نتایج فاجعه باری در کاربردهای هوافضا شود، شرکت‌های در این صنعت با اتکا به ماشینکاری CNC ضمن ایجاد اجزای با دقت بالا در مهلت‌های مقرر، خطر خطای انسانی را از بین می‌برند.

CNC

Water Jet

waterjet cutting

برش آب یا Waterjet یک اصطلاح عمومی برای بیان تجهیزاتی است که از یک جریان فشار بالای آب برای اهداف برشکاری و تمیزکاری بهره گرفته است. اصطلاح “جت آب خالص” به ابزارهای برش اشاره می‌کند که فقط از آب استفاده می‌کنند. جت آب خالص برای برش مواد نرم، از جمله فوم، فیبر و بطور کلی بدنه پهپادها استفاده می‌شود.

استفاده از این روش در سیستم‌های هوافضا و پهپادی به دلیل خاصیت برشکاری سرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سایر روش‌های برشکاری احتمال سوختن، ذوب شدن یا ترک برداشتن مواد وجود دارد. در ضمن بعضی از فرایندهای گرمازا سبب تاب برداشتن و سخت شدن روی قطعه کار می‌شود. یکی از مهمترین کاربردهای Waterjet در جدا کردن روکش سیم‌ها بدون آسیب رساندن به سیم است که در نقاط کوچک و حساس بسیار کاربردی عمل می‌کند. فرآیند واترجت گرد و غبار تولید نمی‌کند، پس از این رو خطرات موجود در ماشین کاری کامپوزیت‌های الیافی را به حداقل می‌رساند.

گروه مهندسان آسا با در اختیار داشتن دستگاه‌های پیشرفته و مهندسان با تجربه، قادر به انجام هرگونه برش ورقه‌های فولادی و سوپرآلیاژی، چوب، کامپوزیت و… با هر طرح و نقشه‌ای حتی در پیچیده‌ترین شرایط با دقت بالا می‌باشند.

3d Print

یکی از به روزترین تکنولوژی‌های دنیا که در چند سال اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته، پرینت سه بعدی است. به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد توانسته به خوبی جای خود را در صنایع و مشاغل مختلف باز کند. پرینت سه بعدی یک شیوه تولید و ساخت افزایشی است که با قرار دادن لایه لایه مواد بر روی یکدیگر، قطعه سه بعدی را به صورت یکپارچه ایجاد می‌کند. در ابتدا این تکنولوژی (Rapid Prototyping) تنها به منظور نمونه‌سازی و مدلسازی در صنایع بکار گرفته می‌شد. زیرا به شدت در بهینه‌سازی فرایندهای تولید قطعات مفید و در عین حال بسیار دقیق است. اما امروزه با افزایش نیاز به سفارشی‌سازی و پیشرفت‌های بیش از پیش حوزه پرینت سه بعدی، این امکان برای همه افراد ایجاد شده تا بتوانند محصول مورد نظرشان را در کمترین زمان بسازند.

همه چیز، از مدل‌های مفهومی گرفته تا قطعات کاربردی را می‌توانید چاپ کنید. صنعت هوافضا نمونه کاربردی بسیار خوبی برای استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی است. این روش ساخت می‌تواند دو مزیت مهم در این صنعت یعنی ساخت قطعات دقیق‌تر و سبک‌تر را برای ما ممکن سازد. در حالی که با استفاده از روش‌های تولید سنتی، ساخت قطعات بسیار دشوارتر و به مراتب با دقت کمتر و وزن بیشتری قابل انجام بود. از کاربردهای پرینتر سه بعدی در صنایع هوافضا استفاده از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه از پرنده‌های مختلف است. با این کار طراحان و متخصصان می‌توانند با هزینه بسیار کم نمونه اولیه خود را بسازند و بعد از آن به سراغ ساخت نمونه کامل‌تر با هزینه و کیفیت بیشتر بروند.

3D Printing

قالب سازی

قالب سازی

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی صنعت قالب‌سازی از حیث کاهش زمان ساخت و قابلیت ساخت قالب‌هایی با فرم‌های پیچیده پیشرفت قابل توجهی را به خود دیده است. از طرفی با توجه به مقدار استفاده از قطعات پلاستیکی، کامپوزیتی و… در ابزار ها و دستگاه ها لزوم استفاده از قالب سازی چند برابر شده است.

مهندسان شرکت آسمان سرخ آدینه با توجه به دانش و تجربه خود، قالب را با استفاده از نرم‌افزارهایی مانند SOLIDWORKS, AUTODESK INVENTOR,MECHANICAL DESKTOP, CATIA طراحی کرده و مدل سه بعدی قالب را می‌سازند. این مدل سه بعدی مبنای ماشینکاری قالب به وسیله ماشین CNC قرار می‌گیرد. سپس بعد از اتمام عملیات ماشینکاری فرایند مونتاژ قالب انجام می‌شود.

کامپوزیت

امروزه به استفاده از کامپوزیت‌های پلیمری در صنایع هوافضا به دلیل وزن بسیار کم و استحکام سازه‌ای مطلوب، توجه بسیاری شده است. این مواد، در برابر عوامل تحریک بیرونی، ایمنی بالاتری دارند و به خوبی از محتوای پوشانده شده خود، محافظت می‌کنند. انتخاب الیاف بر اساس حداکثر دمای هوا گرمایی و انتخاب پلیمر زمینه بر مبنای حداکثر دمای کاربردی آن انجام می‌شود. تعیین مقدار الیاف نیز به حجم پلیمر زمینه استفاده شده، نوع الیاف و نوع پلیمر زمینه بستگی دارد. ضخامت کامپوزیت نیز بر اساس کاربرد نهایی و با انتخاب الیاف، پلیمر زمینه و لایه نشانی آن‌ها تعیین می‌شود.

از میان این کامپوزیت‌ها می‌توان به کامپوزیت رزین اپوکسی و الیاف کربن، شیشه و آرامید اشاره نمود. در صنعت هوافضا کامپوزیت‌های مذکور کاربرد فراوانی دارند اما کامپوزیت رزین اپوکسی و الیاف بور نیز بیشتر در این صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند. کامپوزیت‌ها از چنان کارایی بالایی برخوردار می‎باشند که هم در اجزای سازه‌ای و هم در قطعات هواپیماها (نظیر بدنه، دم، پره و غیره) و فضاپیماها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از بالن‌های هوای گرم و هواپیماهای بدون موتور گرفته تا هواپیماهای مسافربری و شاتل‌های فضایی، همگی از مزایای کامپوزیت‌ها بهره‌مند می‌گردند.

مزایای کامپوزیت در هوافضا :

  • کاهش وزن – صرفه جویی در محدوده ده تا پنجاه درصد
  • ساخت آسان اجزای پیچیده با استفاده از دستگاه های اتوماتیک و فرایندهای قالب گیری چرخشی
  • پایداری حرارتی کامپوزیت ها
  • مقاومت بالا در برابر ضربه
  • تحمل آسیب بالا
  • نسبت حجم زیاد به وزن کم
  • حل مشکل گالوانیک – الکتریکی (مشکلات خوردگی که ممکن است در زمانی اتفاق می‌افتد که دو فلز متفاوتی در تماس هستند. به ویژه در محیط‌های مرطوب دریایی)
  • حل مشکلات خستگی / خوردگی
کامپوزیت